Turf speelt voor lege zaal

Het persbericht van zondagavond had moeten zijn: Turf speelde drie voorstellingen van Tim van de Tettertoren voor een enthousiast publiek in theater Swanla. Helaas was de werkelijkheid anders. 

Na een jaar van voorbereidingen stond de theatergroep uit de gemeente Zuidplas in de startblokken om hun familievoorstelling te gaan spelen. Op woensdagavond is er tot 23.00 uur doorgewerkt met de technische doorloop waar geluid en licht geprogrammeerd worden. Op donderdag zou de generale repetitie zijn. 

Een half uur voor de eerste spelers de grime in zouden gaan kwam via de persconferentie naar buiten dat evenementen per direct moesten stoppen. Het productieteam van de stichting Turf moest de spelers, technici en vrijwilligers vertellen dat de voorstellingen geannuleerd werden. Er heerste grote verslagenheid en er vloeiden veel tranen. Uiteindelijk werd besloten de voorstelling die avond toch te spelen, voor een lege zaal. 

Theater Swanla heeft aangeboden de stichting te steunen bij het realiseren van nieuwe speeldata en heeft haar bezoekers opgeroepen de reeds gekochte tickets te beschouwen als een donatie voor een doorstart voor Turf. De stichting zet zich in om dit inderdaad mogelijk te maken.