Deze productie werd mede mogelijk gemaakt dankzij Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas en de Gilles Hondius Foundation !!! Ali Baba werd opgevoerd op 13, 14 en 15 november 2015 in Theater Swanla te Zevenhuizen (gemeente Zuidplas).

Ali Baba is een houthakker die op een dag een groep van veertig rovers op zich af ziet komen. Hij verstopt zich en ziet de rovers stoppen bij een muur. Eén van de rovers roept: “Sesam open U” en een deur in de muur gaat open. Ali Baba doet later hetzelfde en gaat ook naar binnen. De grot blijkt verlicht en gevuld met goud en zilver en geld in tassen. Hij verzamelt zoveel als hij kan en neemt zijn schat mee naar huis. Thuis vertelt hij het verhaal aan zijn vrouw en aan zijn broer Hassan waar het rovershol is en welke woorden je moet uitspreken om de deur te openen. De volgende morgen gaat de niet zo slimme Hassan al vroeg naar de grot…

Van 7 tot 70 jaar speelde mee aan deze echte familievoorstelling waaronder diverse bekende, maar ook in Zevenhuizen minder bekende. Daarnaast deden ook weer een aantal basisschool kinderen mee. Voor alle spelers gold dat ze eerst auditie moesten doen. Deze auditie was vooral bedoeld om te bepalen wat een speler al kan en wat de speler zelf wil: Acteren, dansen en/of zingen.