Ali Baba is een houthakker die op een dag een groep van veertig rovers op zich af ziet komen. Hij verstopt zich en ziet de rovers stoppen bij een muur. Eén van de rovers roept: “Sesam open U” en een deur in de muur gaat open. Ali Baba doet later hetzelfde en gaat ook naar binnen. De grot blijkt verlicht en gevuld met goud en zilver en geld in tassen. Hij verzamelt zoveel als hij kan en neemt zijn schat mee naar huis. Thuis vertelt hij het verhaal aan zijn vrouw en aan zijn broer Hassan waar het rovershol is en welke woorden je moet uitspreken om de deur te openen. De volgende morgen gaat de niet zo slimme Hassan al vroeg naar de grot…

Van 7 tot 70 jaar speelde mee aan deze echte familievoorstelling waaronder diverse bekende spelers, maar ook in Zevenhuizen minder bekende spelers. Daarnaast deden ook weer een aantal basisschool kinderen mee. Voor alle spelers gold dat ze eerst auditie moesten doen. Deze auditie was vooral bedoeld om te bepalen wat een speler al kan en wat de speler zelf wil: Acteren, dansen en/of zingen.

We hebben voor deze productie voor het eerst jonge kinderen opgeroepen om te auditeren en helaas ook af moeten wijzen vanwege een te groot aantal aanmeldingen. Het script en veel van de muziek was van de productie van Jeugdtheater Hofplein. Regisseur Esther Erdtsieck-Blaaser heeft dit bewerkt en aangevuld met liedjes uit het Amsterdams Volkstoneel. Voor de dans hebben de spelers een workshop gekregen van een professionele buikdanseres. De zang was weer in handen van Ina Bannink.

Ali Baba en de 40 rovers werd opgevoerd op 13, 14 en 15 november 2015 in Theater Swanla te Zevenhuizen.